Zvěřinové klobásy smažené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinové klobásy smažené se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
220 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Klobása uzená |
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 ml | Víno červené |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 365,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 550,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika červená, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Marmeláda rybízová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinové klobásy smažené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibule nakrájíme na čtvrtky, česnek prolisujeme, papriku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky, očištěné houby nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Klobásy smažíme na sádle ze všech stran dozlatova, poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli, česnek, zarestujeme, přimícháme houby, papriku a smažíme, až houby změknou. Poté přilijeme víno, vývar, marmeládu, sůl, pepř a na mírném plameni přivedeme k varu. Do omáčky vlijeme solamyl, který jsme rozmíchali ve 2 lžících vody. Dobře promícháme a povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr do omáčky vrátíme klobásy a dusíme zhruba 5 minut. |