Recept

Kari z hovězího masa s brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 58515

Ingredience

500 g Brambory
0,3 kávová lžička Chilli mleté
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso mleté
400 ml Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Zázvor celý
150 g Špenát listový čerstvý
Na omáčku
200 g Jogurt bílý
0,5 polévková lžíce Máta
100 g Okurka salátová

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
11% Sacharidy 38 g
14% Tuky 10 g
33% Sodík 669 mg
76% Bílkoviny 43 g

Kari z hovězího masa s brambory postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor (cca 2 cm) nastrouháme na jemno. Špenát opláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky.

2

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, koření a česnek a smažíme, než maso zhnědne. Poté přimícháme brambory a smažíme ještě asi 3 minuty. Do směsi vmícháme rajčata i s nálevem, sůl, pepř, vývar a na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme špenát a necháme přejít varem.

3

V mezičase připravíme jogurtovou omáčku: v míse promícháme nahrubo strouhanou okurku, jemně nasekanou mátu a jogurt.

4

Ke kari podáváme v miskách vychlazenou jogurtovou omáčku.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept