Kari z hovězího masa s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari z hovězího masa s brambory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58515 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,3 kávová lžička | Chilli mleté |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso mleté |
400 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Skořice celá |
150 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Zázvor celý |
Na omáčku | |
---|---|
200 g | Jogurt bílý |
0,5 polévková lžíce | Máta |
100 g | Okurka salátová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Kurkuma, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice celá, Špenát listový čerstvý, Sůl, Zázvor celý, Máta, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli mleté nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kari z hovězího masa s brambory postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor (cca 2 cm) nastrouháme na jemno. Špenát opláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, koření a česnek a smažíme, než maso zhnědne. Poté přimícháme brambory a smažíme ještě asi 3 minuty. Do směsi vmícháme rajčata i s nálevem, sůl, pepř, vývar a na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme špenát a necháme přejít varem. |
3 | V mezičase připravíme jogurtovou omáčku: v míse promícháme nahrubo strouhanou okurku, jemně nasekanou mátu a jogurt. |
4 | Ke kari podáváme v miskách vychlazenou jogurtovou omáčku. |
Poznámka
Servírujeme studené.