Jednoduchý recept

Španělská cibulačka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58521
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
2 ml Citrónová šťáva
4 kostka Masox
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 dl Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
Na přípravu topinek
6 krajíc Chléb konzumní
60 ml Olej slunečnicový
20 g Petržel - nať
70 g Sýr Gouda 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 856kJ
9% Sacharidy 34 g
41% Tuky 31 g
9% Sodík 189 mg
15% Bílkoviny 8 g

Španělská cibulačka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, vhodíme Masox, promícháme a za občasného zamíchaní povaříme do rozpuštění. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, která v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Posypeme moukou, zalijeme vývarem z Masoxu, dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.

2

Chléb rozkrájíme na tenké krajíce, které opečeme v pánvi jako křupavé topinky.

3

Polévku podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Na dno každého talíře položíme topinku, zasypeme jemně nastrouhaným sýrem, přelijeme horkou polévku a ihned podáváme. Porce ještě posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept