Španělská cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská cibulačka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58521 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ml | Citrónová šťáva |
4 kostka | Masox |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na přípravu topinek | |
---|---|
6 krajíc | Chléb konzumní |
60 ml | Olej slunečnicový |
20 g | Petržel - nať |
70 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 90,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 66,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Olej slunečnicový, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Chléb konzumní, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu, vhodíme Masox, promícháme a za občasného zamíchaní povaříme do rozpuštění. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, která v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Posypeme moukou, zalijeme vývarem z Masoxu, dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku. |
2 | Chléb rozkrájíme na tenké krajíce, které opečeme v pánvi jako křupavé topinky. |
3 | Polévku podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Na dno každého talíře položíme topinku, zasypeme jemně nastrouhaným sýrem, přelijeme horkou polévku a ihned podáváme. Porce ještě posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.