Jednoduchý recept

Rychlá polévka z vína a zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Rychlá polévka z vína a zeleniny 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58522
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 g Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
70 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Rajčata
70 g Rýže
2 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
5 dl Víno bílé
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 218kJ
5% Sacharidy 18 g
47% Tuky 35 g
94% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Rychlá polévka z vína a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Do hrnce, vlijeme 1,5 l vývaru, přilijeme víno, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni povaříme 15 minut, aby rýže změkla. Rajčata přelijeme 5 dl horké vody, sloupneme a nakrájíme na tenká kolečka.

2

Oloupanou cibuli i česnek drobně rozkrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. Přidáme připravená rajčata, na malé kostky pokrájenou šunku, vložíme bobkový list a na prudkém ohni za stálého míchání podusíme. Před dodušením přidáme nasekanou petrželovou nať. Odstavíme ze sporáku a vmícháme do vývaru s rýží. Vše dohromady přivedeme k varu, ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

3

Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce dochutíme citrónovou šťávou.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s opečenou vekou nebo s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept