Jednoduchý recept

Sýrová polévka s vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58523
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
100 g Strouhanka
2 špetka Sůl
150 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Vegeta
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
5% Sacharidy 19 g
53% Tuky 40 g
115% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 36 g

Sýrová polévka s vejcem postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vložíme dvě vejce. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, vychladíme, oloupeme a rozkrojíme na půlky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme strouhanku, osmažíme. Stáhneme ze sporáku, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, dobře promícháme. Vrátíme zpět na oheň, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu.

3

Nakonec ochutíme solí, pepřem, Vegetou. Vlijeme rozkvedlaná dvě vejce, posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme také půlku natvrdo uvařeného vejce a polévku podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept