Sýrová polévka s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka s vejcem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58523 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 307,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 575,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vložíme dvě vejce. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, vychladíme, oloupeme a rozkrojíme na půlky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme strouhanku, osmažíme. Stáhneme ze sporáku, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, dobře promícháme. Vrátíme zpět na oheň, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu. |
3 | Nakonec ochutíme solí, pepřem, Vegetou. Vlijeme rozkvedlaná dvě vejce, posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme také půlku natvrdo uvařeného vejce a polévku podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem.