Jednoduchý recept

Ukrajinská soljanka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58526
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 g Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
6 plátek Citrony
400 g Hovězí maso přední
30 g Kopr
3 ks Okurky nakládané
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
3 polévková lžíce Rajčatový protlak
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
6 polévková lžíce Smetana kysaná
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 752kJ
2% Sacharidy 9 g
12% Tuky 9 g
116% Sodík 2 g
27% Bílkoviny 15 g

Ukrajinská soljanka postup přípravy receptu:

1

Omyté maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou do měkka. Uvařené maso vybereme, rozkrájíme na malé kousky, které opět vrátíme do základu polévky. Oloupanou, drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném sádle. Přidáme oloupaný, na tenké plátky pokrájený česnek a vlijeme rajčatový protlak. Zalijeme 2 dl vařícího vývaru z masa, chvilku povaříme.

2

Poté vše vlijeme do hrnce s masem, přidáme na tenká kolečka pokrájené nakládané okurky, na kolečka rozkrájená rajčata, bobkový list. Osolíme, opepříme a vše povaříme.

3

Hotovou polévku podáváme na hlubokých talířích. Do každé porce přidáme lžíci zakysané smetany, posypeme nasekaným koprem, nakonec do středu položíme oloupané kolečko citrónu a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept