Recept

Pečená jehněčí kýta se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58527
Kategorie: Maso

Ingredience

40 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rajčata
3 ks Šalotka
0,3 kávová lžička Sůl
60 ml Víno červené
350 ml Vývar drůbeží
Na maso
2 stroužek Česnek
0,5 ks Citrony
1 kg Jehněčí kýta
30 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
Na fazole
2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
200 g Fazole
1 l Voda pitná
Na brambory
800 g Brambory
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 370kJ
16% Sacharidy 57 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 511 mg
79% Bílkoviny 45 g

Pečená jehněčí kýta se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mladé fazole (flažolet) propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočené přes noc. Syrové brambory oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Šalotky nakrájíme nadrobno, fazolky očistíme a pokrájíme. Rajčata krájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme na jemno. Opláchnutý citron rozkrájíme na plátky a vyjmeme případné pecičky. Jehněčí kýtu očistíme, vykostíme a zbavíme tuku. Maso osolíme, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a poklademe plátky citronu. Poté maso zarolujeme a ovineme potravinářským provázkem. Roládu potřeme rozpuštěným máslem. Česnek nakrájíme na klínky a prošpikujeme jím maso.

2

Fazole pod poklicí vaříme na mírném ohni s česnekem a bobkovým listem (fazole se do měkka vaří zhruba 75 – 80 minut). Uvařené fazole scedíme, necháme okapat, poté odstraníme bobkové listy. Fazole držíme v teple.

3

V mezičase vložíme maso na mřížku do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme, až je maso měkké.

4

Brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 10 minut, poté scedíme a držíme na teple.

5

Z upečeného masa sejmeme provázek, maso přikryjeme alobalem a držíme v teple.

6

Na oleji v kastrolu smažíme šalotky, přidáme rajčata a smažíme asi 4 minuty, přimícháme fazole, sůl, pepř a nať. Zamícháme, pod poklicí podusíme ještě asi 3 minuty. Poté přimícháme brambory a prohřejeme.

7

Pekáč s výpekem dáme na sporák, přilijeme horký vývar a víno. Ze stěn a dna pekáče seškrábeme výpečky, vmícháme je do vývaru, provaříme.

8

Maso rozkrájíme na plátky, na mísu navrstvíme fazole s brambory, poklademe plátky masa, v omáčníku podáváme vinnou omáčku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept