Jednoduchý recept

Jihočeská chlebová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58528
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 g Bobkový list
4 krajíc Chléb konzumní
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
20 ml Ocet
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 873kJ
6% Sacharidy 22 g
14% Tuky 10 g
7% Sodík 138 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jihočeská chlebová polévka postup přípravy receptu:

1

Černý chléb nakrájíme na tenké plátky, které zalijeme vodou a necháme 8 hodin namočené. Následně osolíme, opepříme, vložíme bobkový list, kmín. Povaříme 30 - 40 minut, aby se chléb důkladně rozvařil.

2

Ve smetaně rozšleháme vejce, vlijeme do chlebového vývaru a dobře promícháme. Za stálého míchání povaříme ještě 10 minut, stáhneme z ohně, vložíme máslo a dobře promícháme do rozpuštění másla. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať.

3

Polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Spolu s polévkou podáváme zvlášť na dochucení ocet.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme jako teplý předkrm. V návodu není uvedena doba namáčení chleba (8 hodin).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept