Recept

Pečená plněná zelenina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58529

Ingredience

2 ks Cuketa
4 ks Paprika zelená
4 ks Rajčata
Na rýži
100 g Dlouhozrnná rýže
0,3 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na nádivku
2 polévková lžíce Bazalka
1,5 ks Cibule
300 g Jehněčí maso mleté
60 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 176kJ
9% Sacharidy 34 g
46% Tuky 35 g
11% Sodík 213 mg
35% Bílkoviny 20 g

Pečená plněná zelenina postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme a nasekáme. Papriky podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Rajčata rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme a odložíme do mísy. Cukety podélně rozřízneme, vydlabeme, vnitřek drobně pokrájíme a přidáme do mísy. Špenát opláchneme a necháme okapat. Lístky bazalky posekáme nahrubo. V osolené vodě uvaříme rýži do měkka, scedíme.

2

Na polovině oleje zpěníme cibuli, přidáme mleté jehněčí maso a smažíme, až maso zhnědne. Stále mícháme, aby se smažilo rovnoměrně. Usmažené maso s cibulí vložíme na chvíli do cedníku, abychom se zbavili přebytečného tuku.

3

Pokrájené vnitřky ze zeleniny smažíme v kastrolu na zbylém oleji s česnekem, až vše změkne. Poté vmícháme špenát, sůl, pepř a dvě minuty na plameni mícháme. Směs odstavíme, vmícháme do ní rýži, mleté maso, rozšlehané vejce a bazalku. Touto směsí plníme papriky, rajčata i cukety.

4

Do pekáče s pečicím papírem naskládáme vedle sebe papriky a cukety tak, aby zbylo místo i pro rajčata, která přidáme později. Pekáč zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut. Poté přidáme plněná rajčata a ještě pečeme, než zelenina změkne. Nakonec sejmeme alobal a dopečeme, až nádivka zhnědne.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept