Jednoduchý recept

Batátové žemličky s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58530
Kategorie: Přílohy

Ingredience

350 g Brambory sladké (Batáty)
500 ml Voda pitná
Těsto
30 g Cukr třtinový
7 g Droždí sušené
200 g Marmeláda jahodová
45 g Mléko odtučněné sušené
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej olivový extra panenský
30 g Rozinky tmavé
1 špetka Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 774kJ
23% Sacharidy 84 g
7% Tuky 6 g
3% Sodík 57 mg
19% Bílkoviny 11 g

Batátové žemličky s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Batáty oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zvolna půl hodiny. Scedíme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Přisypeme rozinky, mouku, sušené mléko, špetku soli, zalijeme teplou vodou, přidáme olej a vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme. Těsto by se nemělo lepit. Necháme pod ubrouskem 45 minut odležet. Opět dobře prohněteme a necháme kynout dalších 45 minut.

2

Z těsta vytvarujeme 12 žemliček, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení a necháme kynout ještě 15 minut. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.

3

Vychladlé žemličky podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept