Batátové žemličky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batátové žemličky s rozinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58530 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
350 g | Brambory sladké (Batáty) |
500 ml | Voda pitná |
Těsto | |
---|---|
30 g | Cukr třtinový |
7 g | Droždí sušené |
200 g | Marmeláda jahodová |
45 g | Mléko odtučněné sušené |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej olivový extra panenský |
30 g | Rozinky tmavé |
1 špetka | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 171,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Voda pitná, Cukr třtinový, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Mléko odtučněné sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Batátové žemličky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Batáty oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zvolna půl hodiny. Scedíme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Přisypeme rozinky, mouku, sušené mléko, špetku soli, zalijeme teplou vodou, přidáme olej a vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme. Těsto by se nemělo lepit. Necháme pod ubrouskem 45 minut odležet. Opět dobře prohněteme a necháme kynout dalších 45 minut. |
2 | Z těsta vytvarujeme 12 žemliček, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení a necháme kynout ještě 15 minut. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut. |
3 | Vychladlé žemličky podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.