Jednoduchý recept

Česká kudlaná polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58533

Ingredience

400 g Brambory
250 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
5 dl Mléko kefírové
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 949kJ
5% Sacharidy 18 g
17% Tuky 13 g
8% Sodík 162 mg
21% Bílkoviny 12 g

Česká kudlaná polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme do jíšky vodu, dobře metlou prošleháme, přivedeme k varu. Vložíme očištěné, pod studenou tekoucí vodou propláchnuté a na tenké nudličky nakrájené hříbky. Vsypeme kmín, oloupané drobně pokrájené brambory a společně vaříme do měkka.

2

Hrnec s polévkou stáhneme ze sporáku, za stálého míchání postupně přilijeme kefír. Vrátíme na sporák a za občasného promíchání přivedeme k varu. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme, vlijeme rozkvedlané vejce. Posypeme nasekanou petrželovou natí a odstavíme ze sporáku. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým tmavým chlebem. Hodí se také bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept