Jednoduchý recept

Jahodové vareňje

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58534

Ingredience

1000 g Jahody
200 ml Voda pitná
1000 g Cukr krystal

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 324kJ
6% Sacharidy 20 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Jahodové vareňje postup přípravy receptu:

1

Jahody na půl hodiny namočíme do vody, potom je zbavíme stopek i kalíšků a ještě je propláchneme pod tekoucí vodou.

2

Mezitím připravíme cukrový sirup: do nehlubokého kastrolu vsypeme odvážené množství cukru, dolijeme vodu a vaříme. Když se cukr úplně rozpustí, odstavíme sirup z ohně.

3

Jahody vložíme do sirupu, nádobou opatrně potřásáme, aby se všechny jahody do sirupu ponořily a na velmi mírném ohni je vaříme.

4

Že je vareňje hotové poznáme, jestliže kápneme sirup na misku a kapka se nerozteče, ale uchová tvar. Kromě toho ovoce nevystupuje na povrch, ale je v sirupu rovnoměrně rozloženo.

5

Vareňje necháme vychladnout, pak je naplníme do sklenic a dobře uzavřeme. Skladujeme na chladném suchém místě.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k namočení ovoce a vychlazení vareňje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept