Jednoduchý recept

Ukrajinské hruškové vareňje

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58539

Ingredience

1500 g Cukr moučkový
1 kg Hrušky
0,5 kávová lžička Hřebíček
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 524kJ
9% Sacharidy 32 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
0% Bílkoviny 0 g

Ukrajinské hruškové vareňje postup přípravy receptu:

1

Tvrdé nepřezrálé hrušky oloupeme, pokrájíme na šestiny, vykrojíme u nich jádřince a vložíme do hrnce. Hrušky zalijeme vodou tak, aby byly jen ponořeny, uvaříme je do měkka.

2

Do hrnce přidáme cukr, zalijeme půl litrem odvaru z hrušek, promícháme a přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, přidáme do sirupu 4 hřebíčky s povařenými hruškami, na mírném ohni vaříme, až ovoce zprůzrační a kapka sirupu se již neroztéká.

3

Vareňje pak odstavíme, po vychladnutí vyndáme hřebíčky. Směs naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k naložení ovoce a k vychladnutí zavařeniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept