Jednoduchý recept

Moldavský angreštový sýr

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58548

Ingredience

2 kg Angrešt
1000 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 159 kcal
Kilojoule 665kJ
11% Sacharidy 40 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Moldavský angreštový sýr postup přípravy receptu:

1

Dobře vyzrálý červený angrešt zbavíme stopek a zbytků okvětí, vypereme v několika vodách pak necháme okapat a nasypeme do varné mísy. Troubu předehřejeme na střední stupeň, vložíme mísu s ovocem a pečeme ho úplně doměkka. Potom necháme hmotu trochu vychladnout, propasírujeme ji přes síto, zvážíme a vsypeme do kastrolu.

2

Odvážíme si cukr v poloviční váze angeštové kaše, k propasírovanému angreštu ho přimícháme a za stálého míchání vaříme alespoň 30 minut. Potom horkou ovocnou kaši přelijeme na plech se zvednutými okraji vyložený pečícím papírem a rozestřeme ve vrstvě 1-1,5 cm silné. Plech vložíme do pootevřené vlahé trouby a sušíme tak dlouho, dokud hmota nedosáhne gumovité konzistence.

3

Usušený angreštový sýr rozkrájíme na čtverečky a uložíme v suchu.

4

Používáme ke zdobení pečiva i přímé konzumaci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept