Jednoduchý recept

Krymské jahody s citronem

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58550

Ingredience

5 ks Citrony
3 kg Jahody
300 ml Voda pitná
2 kg Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 549kJ
9% Sacharidy 34 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Krymské jahody s citronem postup přípravy receptu:

1

Citrony omyjeme a vylisujeme z nich šťávu. Jahody vložíme do mísy a nalijeme na ně vlažnou vodu, ve které je necháme 15 minut, vodu ještě několikrát vyměníme, až jahody zbavíme všech nečistot, poté je necháme dobře okapat. Následně z jahod odstraníme stopky, přelijeme je citronovou šťávou, necháme 2 hodiny odstát a přecedíme.

2

Mezitím v kastrolu uvedeme do varu vodu s cukrem. Pěnu, která se vytvoří na povrchu sebereme, přilijeme šťávu zbylou z jahod po scezení a krátce povaříme.

3

Do vařícího sirupu po částech přidáváme jahody. Od chvíle, kdy se sirup s jahodami začne vařit, povaříme 3 minuty, potom jahody drátěnou sběračkou vybereme.

4

Když jsou všechny jahody vařené, stáhneme sirup z ohně, vrátíme do něj jahody, přikryjeme a necháme 24 hodin odležet.

5

Jahody poté naskládáme do sklenic, zalijeme sirupem, sklenice zavíčkujeme a vyskládáme na pekáč s pečícím papírem a asi 2 cm vody. Pekáč dáme do studené trouby, 15 minut zahříváme na velkém plameni a potom 25 minut na sporo. Necháme v troubě vychladnout, nakonec uložíme na chladném místě.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vymáčení ovoce a k odležení polotovaru před zavařováním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept