Krymské jahody s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krymské jahody s citronem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58550 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
5 ks | Citrony |
3 kg | Jahody |
300 ml | Voda pitná |
2 kg | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 12,8mg |
Vláknina | 783,3mg |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krymské jahody s citronem postup přípravy receptu:
1 | Citrony omyjeme a vylisujeme z nich šťávu. Jahody vložíme do mísy a nalijeme na ně vlažnou vodu, ve které je necháme 15 minut, vodu ještě několikrát vyměníme, až jahody zbavíme všech nečistot, poté je necháme dobře okapat. Následně z jahod odstraníme stopky, přelijeme je citronovou šťávou, necháme 2 hodiny odstát a přecedíme. |
2 | Mezitím v kastrolu uvedeme do varu vodu s cukrem. Pěnu, která se vytvoří na povrchu sebereme, přilijeme šťávu zbylou z jahod po scezení a krátce povaříme. |
3 | Do vařícího sirupu po částech přidáváme jahody. Od chvíle, kdy se sirup s jahodami začne vařit, povaříme 3 minuty, potom jahody drátěnou sběračkou vybereme. |
4 | Když jsou všechny jahody vařené, stáhneme sirup z ohně, vrátíme do něj jahody, přikryjeme a necháme 24 hodin odležet. |
5 | Jahody poté naskládáme do sklenic, zalijeme sirupem, sklenice zavíčkujeme a vyskládáme na pekáč s pečícím papírem a asi 2 cm vody. Pekáč dáme do studené trouby, 15 minut zahříváme na velkém plameni a potom 25 minut na sporo. Necháme v troubě vychladnout, nakonec uložíme na chladném místě. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vymáčení ovoce a k odležení polotovaru před zavařováním.