Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58552

Ingredience

500 g Cukr moučkový
50 g Hořčice Dijonská
200 g Hořčice plnotučná
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
0,5 kávová lžička Koriandr
100 g Křen
0,5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
0,5 kávová lžička Sůl
2 kg Višně
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 361kJ
11% Sacharidy 38 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 26 mg
3% Bílkoviny 2 g

Višně v hořčici postup přípravy receptu:

1

Višně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat.

2

Mezitím uvedeme do varu 600 ml vody s 500 g cukru, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše 3 minuty povaříme.

3

Poté na cedníku po částech ponořujeme do nálevu višně, necháme je ponořené jen do doby, než začne vřít, následně je okamžitě vyjmeme a necháme okapat. Je důležité, aby se višně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, v žádném případě nesmějí popraskat.

4

Ovoce necháme úplně vychladnout, poté ho plníme do sklenic. Sladký kořeněný nálev přisolíme a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na poloviční objem s medovou konzistencí. Potom do něj vmícháme hořčici se strouhaným křenem a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, zalijeme ovoce ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.

5

Takto upravené višně podáváme k různým masům nebo přidáváme do salátů.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept