Jednoduchý recept

Bagety zapečené s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58554
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

2 ks Bageta
5 stroužek Česnek
150 ml Olej olivový extra panenský
150 g Omáčka rajčatová
40 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
21% Sacharidy 75 g
57% Tuky 42 g
59% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Bagety zapečené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Bagety šikmo nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr krájíme na hobliny. V misce promícháme olej s česnekem a pod fólií necháme alespoň hodinu louhovat. Rajčatovou omáčku lehce prohřejeme. Plátky bagety potřeme z obou stran olejem s česnekem.

2

Gril (případně troubu) předehřejeme na nejvyšší teplotu, na plechu v něm z obou stran opečeme plátky bagety do zlatova. Horké opečené bagety opět z obou stran potřeme olejem s česnekem, na plátky rozdělíme hustou rajčatovou omáčku, poklademe hoblinkami sýra a hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept