Bagety zapečené s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagety zapečené s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58554 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Bageta |
5 stroužek | Česnek |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
150 g | Omáčka rajčatová |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 318,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 241,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Omáčka rajčatová, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagety zapečené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Bagety šikmo nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr krájíme na hobliny. V misce promícháme olej s česnekem a pod fólií necháme alespoň hodinu louhovat. Rajčatovou omáčku lehce prohřejeme. Plátky bagety potřeme z obou stran olejem s česnekem. |
2 | Gril (případně troubu) předehřejeme na nejvyšší teplotu, na plechu v něm z obou stran opečeme plátky bagety do zlatova. Horké opečené bagety opět z obou stran potřeme olejem s česnekem, na plátky rozdělíme hustou rajčatovou omáčku, poklademe hoblinkami sýra a hned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.