Recept

Ananasový meloun ve sladkokyselém nálevu

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58557
Kategorie: Salátové zálivky

Ingredience

300 g Cukr krupice
20 g Kopr
1 kg Meloun žlutý
150 ml Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 74 kcal
Kilojoule 309kJ
5% Sacharidy 18 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 24 mg
1% Bílkoviny 1 g

Ananasový meloun ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Napůl zralý meloun oloupeme, rozkrojíme, vybereme semena, dužinu pokrájíme na kostky o hraně 2 cm a zvážíme ji. K přípravě nálevu na 1 kg čisté dřeně připadne 300 g cukru, 150 ml vinného octa a 100 ml vody. Melounové kostky vložíme do skleněné mísy a nalijeme na ně tolik vinného octa, aby byly potopené. Mísu zakryjeme a necháme 24 hodin v chladu, poté meloun přecedíme.

2

Do scezené tekutiny přilijeme vodu, přisypeme cukr, přidáme sůl s mletým pepřem a svaříme na sirup, Po rozpuštění cukru vaříme ještě 3 minuty.

3

Melounové kostky naskládáme do sklenic, do každé přidáme snítku opraného kopru, špetku konzervačního prostředku a zalijeme horkým nálevem. Sklenice okamžitě uzavřeme a necháme vychladnout v suché páře.

4

Nakládaný meloun podáváme jako přílohu k vařené šunce i k jiným druhům masa, z nálevu můžeme připravit zálivky na saláty.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k marinování melounových kostiček před konzervováním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept