Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 5856

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
100 g Cizrna
250 g Jehněčí plec
1 hrst Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
100 g Čočka červená
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
13% Sacharidy 45 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 408 mg
44% Bílkoviny 25 g

Harira postup přípravy receptu:

1

Cizrnu s čočkou propláchneme na sítu a namočíme přes noc do studené vody, aby nabobtnaly.

2

Jehněčí maso očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, celer očistíme a nakrájíme na středně velké špalíčky.

3

V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se šafránem a sušeným zázvorem. Přidáme maso, osmahneme ho a zalijeme vodou.

4

Základ přivedeme k varu, přidáme do něj scezenou cizrnu a čočku, rajčata a skořici. Vše osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme dokud maso a cizrna nezměknou.

5

Z polévky vyjmeme skořici a přidáme do ní celer a sekané bylinky. Dle chuti dosolíme a dopepříme, ještě chvíli povaříme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept