Recept

Špíz z meruněk a párků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 58560
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

130 g Meruňky sušené
300 g Párky jemné
0,5 l Voda pitná
Na marinádu
0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Kompot meruňkový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sójová omáčka
100 ml Voda pitná
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 444kJ
9% Sacharidy 31 g
27% Tuky 20 g
1% Sodík 11 mg
20% Bílkoviny 11 g

Špíz z meruněk a párků postup přípravy receptu:

1

Nahřáté vepřové párky (ve střívku) nakrájíme na špalíky, meruňky namočíme na půl hodiny do vlažné vody, poté je slijeme a necháme řádně okapat. Párky napichujeme střídavě s meruňkami na jehly, potřeme meruňkovou marinádou a na grilu (předehřátém na střední teplotu) grilujeme asi 10 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.

2

Na marinádu z meruněk na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme zázvor, scezené, okapané a rozmixované meruňky, sójovou omáčku, sherry, vodu. Směs vaříme na mírném plameni asi 5 minut, na závěr přimícháme citronovou šťávu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept