Recept

Nakládaný okurkový salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58562
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 stroužek Česnek
1000 g Cibule
100 g Cukr krupice
200 g Kopr
1 kávová lžička Koriandr
500 ml Ocet
2500 g Okurka salátová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
90 g Sůl
1300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 408kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
117% Sodík 2 g
3% Bílkoviny 2 g

Nakládaný okurkový salát postup přípravy receptu:

1

Tenké salátové okurky opereme a na půl hodiny je namočíme do vlažné vody, abychom je zbavili všech nečistot. Z okapaných okurek odkrojíme špičky a nastrouháme je na tenké plátky. Oloupanou červenou cibuli rozkrájíme na velmi tenká kolečka. Zeleninu dáme do porcelánové nebo skleněné mísy, promícháme se solí, zakryjeme a přes noc necháme v chladnu stát.

2

Druhý den směs slabě vymačkáme, promícháme s nasekaným koprem a plníme do vypařených sklenic. Vymačkanou šťávu doplníme vodou na 1500 ml, přidáme ocet, cukr, koriandr a mletý pepř, poté uvedeme do varu. Po dvou minutách vaření nálev odstavíme a necháme trochu vychladnout.

3

Mezitím oloupeme česnek, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do lahví se salátem, ten následně zalijeme teplým nálevem. Do každé sklenice přidáme špetku konzervačního prostředku, lahve vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na chladné suché místo.

4

Salát můžeme konzumovat již za 4 dny buď samostatně, nebo smíchaný s jiným salátem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování okurek. Při přípravě salátu můžeme místo salátových okurek použít i přerostlé nakládačky. V Rusku se nejčastěji podává scezený, smíchaný se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept