Recept

Okurky nakládané v hořčici

  • Ukrajina
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Okurky nakládané v hořčici 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58563
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Cukr krupice
100 g Hořčice Dijonská
150 g Hořčice plnotučná
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
0,5 kávová lžička Koriandr
50 g Křen
2000 g Okurky
0,5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
1 polévková lžíce Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 492kJ
7% Sacharidy 24 g
2% Tuky 2 g
7% Sodík 135 mg
3% Bílkoviny 2 g
Okurky nakládané v hořčici

Okurky nakládané v hořčici postup přípravy receptu:

1

Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic.

2

Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.

3

Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept