Okurky nakládané v hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky nakládané v hořčici
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58563 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
100 g | Hořčice Dijonská |
150 g | Hořčice plnotučná |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
0,5 kávová lžička | Koriandr |
50 g | Křen |
2000 g | Okurky |
0,5 kávová lžička | Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny |
1 polévková lžíce | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 198,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 98,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hořčičné semínko, Křen, Okurky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koriandr, Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky nakládané v hořčici postup přípravy receptu:
1 | Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic. |
2 | Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě. |
3 | Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů. |