Recept

Croissanty plněné klobásou a sýrem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58566

Ingredience

150 g Cibulka jarní
100 g Klobása vepřová
200 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
40 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 689kJ
6% Sacharidy 23 g
38% Tuky 29 g
20% Sodík 408 mg
26% Bílkoviny 15 g

Croissanty plněné klobásou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník 25 x 30 cm. Rozkrojíme na 4 obdélníky, které úhlopříčně překrojíme na trojúhelníky.

2

Z jarních cibulek sloupneme vrchní slupku a pokrájíme je na tenká kolečka. Ementál nastrouháme, klobásu oloupeme a krájíme na menší kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.

3

Vejce rozbijeme a rozšleháme vidličkou. Větší část vejce smícháme s tvarohem, přidáme pažitku, cibulku sýr a klobásu.

4

Troubu zahřejeme na 200°C (plynovou na stupeň 6).

5

Sýrovo-tvarohovou náplň rozdělíme na připravené trojúhelníčky těsta.

6

Umístíme ji k širšímu konci a těsto srolujeme směrem ke špičce.

7

Rolky položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme 25 minut do zlatova.

8

Podáváme horké.

Poznámka

Na náplň můžeme použít jakoukoli kvalitní klobásu nebo salám, místo Ementálu sýr Gruyère nebo Čedar. Tvaroh lze nahradit Lučinou, Ricottou nebo smetanovým sýrem. Připravujeme-li pohoštění na večírek, můžeme těsto nechat vcelku a stočit jako závin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept