Croissanty plněné klobásou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Croissanty plněné klobásou a sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58566 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
100 g | Klobása vepřová |
200 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
40 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 106,1mg |
Draslík | 219,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 729,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Klobása vepřová, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Croissanty plněné klobásou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník 25 x 30 cm. Rozkrojíme na 4 obdélníky, které úhlopříčně překrojíme na trojúhelníky. |
2 | Z jarních cibulek sloupneme vrchní slupku a pokrájíme je na tenká kolečka. Ementál nastrouháme, klobásu oloupeme a krájíme na menší kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno. |
3 | Vejce rozbijeme a rozšleháme vidličkou. Větší část vejce smícháme s tvarohem, přidáme pažitku, cibulku sýr a klobásu. |
4 | Troubu zahřejeme na 200°C (plynovou na stupeň 6). |
5 | Sýrovo-tvarohovou náplň rozdělíme na připravené trojúhelníčky těsta. |
6 | Umístíme ji k širšímu konci a těsto srolujeme směrem ke špičce. |
7 | Rolky položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme 25 minut do zlatova. |
8 | Podáváme horké. |
Poznámka
Na náplň můžeme použít jakoukoli kvalitní klobásu nebo salám, místo Ementálu sýr Gruyère nebo Čedar. Tvaroh lze nahradit Lučinou, Ricottou nebo smetanovým sýrem. Připravujeme-li pohoštění na večírek, můžeme těsto nechat vcelku a stočit jako závin.