Jednoduchý recept

Maďarská rybí polévka se smetanou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58567
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 g Brambory
1 ks Cibule
3 ml Citrónová šťáva
800 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
150 g Smetana
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 25 g
13% Sodík 257 mg
55% Bílkoviny 31 g

Maďarská rybí polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky, osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji do zlatova. Posypeme moukou, potom mletou paprikou a zalijeme vodou. Vložíme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, povaříme 15 minut vaříme do měkka. Potom vložíme na kousky pokrájené rybí maso, opět povaříme 10 minut.

2

Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, zjemníme smetanou. Stáhneme ze sporáku, podle porci rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm. Takto připravená polévka je vhodná na štědrovečerní stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept