Maďarská rybí polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská rybí polévka se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58567 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 ml | Citrónová šťáva |
800 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
150 g | Smetana |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 105,6mg |
Draslík | 806,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 153,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kapr obecný, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarská rybí polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky, osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji do zlatova. Posypeme moukou, potom mletou paprikou a zalijeme vodou. Vložíme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, povaříme 15 minut vaříme do měkka. Potom vložíme na kousky pokrájené rybí maso, opět povaříme 10 minut. |
2 | Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, zjemníme smetanou. Stáhneme ze sporáku, podle porci rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm. Takto připravená polévka je vhodná na štědrovečerní stůl.