Ukrajinský rasolník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinský rasolník
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58569 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Houby sušené |
600 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
100 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Smetana kysaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 653,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 74,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel, Smetana kysaná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinský rasolník postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté houby namočíme do 4 dl studené vody na 30 minut. Poté je nakrájíme na tenké nudličky. Kapra vykucháme, očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Odřízneme hlavu, kterou uvaříme zvlášť ve 2 l vody. Následně hlavu obereme a do vývaru vložíme na kousky nakrájené rybí maso. Povaříme 10 minut. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na kolečka pokrájenou cibuli a osmahneme ji do měkka. Přidáme scezené houby, očištěnou na malé kousky rozkrájenou petržel spolu s mrkví a oloupaný česnek. Následovně vložíme na malé kousky rozkrájené okurky. Zalijeme 1 dl rybího vývaru a za častého promíchávání podusíme 10 minut do měkka. Potom vlijeme do vývaru, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. |
3 | Nakonec do polévky vlijeme smetanu, opatrně zamícháme. Posypeme nasekanou petrželovou natí a stáhneme ze sporáku. Hotovou polévku rozdělíme podle porcí na jednotlivé hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.