Jednoduchý recept

Vánoční rybí polévka s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58571
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 g Bobkový list
2 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
3 polévková lžíce Jikry z línů
3 polévková lžíce Mlíčí z kapra
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 ks Rybí hlavy
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 kávová lžička Vegeta
3 l Voda pitná
400 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
7% Sacharidy 24 g
24% Tuky 18 g
23% Sodík 465 mg
11% Bílkoviny 6 g

Vánoční rybí polévka s hráškem postup přípravy receptu:

1

Kapra vykucháme, očistíme, důkladně pod tekoucí studenou vodou omyjeme. Odřízneme hlavu, vložíme do osolené vody, přidáme bobový list, 1 oloupanou, nakrájenou cibuli. Povaříme 20 minut, hlavu vybereme, vývar scedíme a udržujeme teplý.

2

Do menšího kastrůlku vložíme mlíčí a jikry, zalijeme 1 l vody, povaříme doměkka. Potom scedíme, mlíčí a jikry nakrájíme na malé kousky.

3

Olej rozehřejeme v hrnci, osmahneme doměkka jednu cibuli, přidáme mraženou zeleninu. Za stálého míchání zeleninu osmažíme, posypeme moukou, chvilku ještě smažíme a zalijeme teplým vývarem z rybí hlavy. Přivedeme k varu, vložíme připravené jikry a mlíčí, scezený hrášek, obrané maso z kapřích hlav. Chvilku polévku povaříme, dochutíme soli, pepřem, vegetou. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

4

Hotovou polévku rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nasekanou petrželovou natí. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu na dochucení.

Poznámka

Polévku podáváme teplou, jako předkrm. Vhodnou přílohou jsou na másle opečené kousky veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept