Francouzská rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská rybí polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58573 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
20 g | Celer - nať |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ml | Citrónová šťáva |
1 ks | Citrony |
800 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Nové koření |
50 ml | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
3 plátek | Pomerančová kůra |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 105,6mg |
Draslík | 659,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 106,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Nové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut. |
2 | Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou jako předkrm. Vhodnou přílohou jsou kousky nakrájené a na másle opečené veky (krutony).
Vypadá to zajímavě musím určitě vyzkoušet