Recept

Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58578
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
150 g Sýr Gruyére

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
2% Sacharidy 6 g
23% Tuky 17 g
22% Sodík 435 mg
34% Bílkoviny 19 g

Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère postup přípravy receptu:

1

Z lilku odřízneme špičky a nakrájíme jej na kolečka silná 6 mm, která osolíme a rozložíme na talíř.

2

Troubu rozehřejeme na 170°C (plyn na stupeň 3).

3

Ze sýra odkrojíme kůru, ze šunky případné tučné okraje, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme a vše rozkrájíme na kostičky. Z petrželové natě otrháme lístečky a nasekáme ji nadrobno. Ve větší misce vše smícháme se lžící strouhanky.

4

Kolečka lilku osušíme papírovým ubrouskem a rozložíme na plech, vymazaný rostlinným olejem. Na kolečka navrstvíme připravenou směs šunky a sýra, osolíme, opepříme a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě, až se sýr rozteče a směs na povrchu zezlátne.

Poznámka

Místo sýra Gruyère můžeme použít dostupnější Ementál. Je však chuťově méně výrazný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept