Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58578 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 241,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 539,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère postup přípravy receptu:
1 | Z lilku odřízneme špičky a nakrájíme jej na kolečka silná 6 mm, která osolíme a rozložíme na talíř. |
2 | Troubu rozehřejeme na 170°C (plyn na stupeň 3). |
3 | Ze sýra odkrojíme kůru, ze šunky případné tučné okraje, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme a vše rozkrájíme na kostičky. Z petrželové natě otrháme lístečky a nasekáme ji nadrobno. Ve větší misce vše smícháme se lžící strouhanky. |
4 | Kolečka lilku osušíme papírovým ubrouskem a rozložíme na plech, vymazaný rostlinným olejem. Na kolečka navrstvíme připravenou směs šunky a sýra, osolíme, opepříme a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě, až se sýr rozteče a směs na povrchu zezlátne. |
Poznámka
Místo sýra Gruyère můžeme použít dostupnější Ementál. Je však chuťově méně výrazný.