Jednoduchý recept

Houbová polévka s rýží a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58579
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
2 stroužek Česnek
2 hrst Houby sušené
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Rýže
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
3 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 455kJ
4% Sacharidy 16 g
5% Tuky 3 g
8% Sodík 153 mg
9% Bílkoviny 5 g

Houbová polévka s rýží a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Přebranou a propranou rýži vsypeme spolu s mraženou zeleninou do kastrůlku. Přidáme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, zalijeme 2 l vody a povaříme do měkka. V 1 l osolené vody předem namočené sušené houby uvaříme také do měkka, scedíme, přidáme do vařící se rýže i zeleniny a pokračujeme ve vaření.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku, za stálého míchání usmažme světlou jíšku, kterou zahustíme vařící polévku. Nakonec polévku dochutíme špetkou solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Stáhneme ze sporáku.

3

Hotovou polévku rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou, nejčastěji jako předkrm s čerstvým chlebem. Vhodné je také čerstvé bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept