Jednoduchý recept

Bramborové pečivo s ovčím sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58584
Kategorie: Přílohy

Ingredience

200 g Brambory vařené
15 g Kypřicí prášek do pečiva
50 ml Mléko polotučné
15 g Mouka pšeničná celozrnná
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Muškátový oříšek
5 g Paprika mletá sladká
25 g Pažitka
4 g Sůl
70 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 917kJ
10% Sacharidy 38 g
6% Tuky 4 g
17% Sodík 342 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bramborové pečivo s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, sůl, mletý muškát, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme rozmačkané vařené brambory, rozdrobený ovčí sýr, posekanou pažitku, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Vytvarujeme kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Povrch potřeme vodou, posypeme celozrnnou moukou smíchanou s mletou paprikou, bochník položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova.

2

Pečivo necháme částečně vychladnout, nalámeme na 6 dílů podle vyznačených zářezů a podáváme.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept