Jednoduchý recept

Žampionová polévka s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (34%)
ID receptu: 58587
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 kostka Bujón hovězí
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
200 g Vepřová žebra
3 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé
250 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 13 g
59% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Žampionová polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Vložíme očištěné, omyté a nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, Vegetu. Za stálého míchání dusíme do poloměkka. Následovně přisypeme mraženou zeleninu, osmažíme do žluta. Nakonec posypeme moukou, mletou paprikou, zamícháme, ihned zalijeme vodou. Vložíme bujon, na malé kostky rozkrájené uzené maso, na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 40 minut.

2

Hotovou polévku odstavíme z ohně, posypeme nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme jako teplý předkrm s chlebem. Hodí se také bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept