Žampionová polévka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová polévka s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58587 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 kostka | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
200 g | Vepřová žebra |
3 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
250 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 37,4mg |
Draslík | 348,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 118,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Vložíme očištěné, omyté a nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, Vegetu. Za stálého míchání dusíme do poloměkka. Následovně přisypeme mraženou zeleninu, osmažíme do žluta. Nakonec posypeme moukou, mletou paprikou, zamícháme, ihned zalijeme vodou. Vložíme bujon, na malé kostky rozkrájené uzené maso, na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 40 minut. |
2 | Hotovou polévku odstavíme z ohně, posypeme nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou polévku podáváme jako teplý předkrm s chlebem. Hodí se také bílé pečivo.