Bramborový chléb s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový chléb s mákem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58588 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
45 g | Cukr krupice |
7 g | Droždí sušené |
15 g | Mák - semena |
30 g | Máslo čerstvé |
240 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 189,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Droždí sušené, Mák - semena, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový chléb s mákem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku s teplou vodou nasypeme droždí a rozmícháme. Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, mléko, promícháme, přilijeme vodu s droždím, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. To důkladně prohněteme, aby bylo vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout nejméně hodinu. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a necháme ještě hodinu kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené.