Recept

Smažené slané koláčky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58590

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Vepřová pečeně
1 polévková lžíce Víno bílé
750 g Zelí bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 849kJ
7% Sacharidy 26 g
43% Tuky 32 g
9% Sodík 186 mg
18% Bílkoviny 10 g

Smažené slané koláčky postup přípravy receptu:

1

Z mouky, dvou vajec, půl lžičky soli a lžíce oleje vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v chladničce.

2

Oloupanou cibuli posekáme nadrobno, zelí nakrouháme na nudličky, uzené maso rozkrájíme na kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém necháme zesklovatět (cca 2 minuty) pokrájenou cibuli. Přidáme připravené zelí i uzené maso a dusíme, dokud zelí nezměkne. Přilijeme sladké bílé víno, přidáme sůl, pepř a zvolna dusíme, dokud se všechna tekutina nevypaří. Necháme vystydnout.

3

Vychlazené těsto rozválíme na sílu 3 mm. Tvořítkem nebo malou skleničkou vykrájíme kolečka o průměru 7 - 8 cm.

4

Na polovinu koleček rozdělíme vychladlou náplň, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými kolečky, vidličkou přitiskneme spodní a vrchní kolečka k sobě.

5

V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm opékáme koláčky z obou stran 2 - 3 minuty do zlatohněda. Necháme okapat v papírovém ubrousku a podáváme horké.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept