Jednoduchý recept

Hříbková polévka s těstovinami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58596
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
70 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
70 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny konzumní
1 kávová lžička Vegeta
2 l Voda pitná
250 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 828kJ
5% Sacharidy 19 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 80 mg
7% Bílkoviny 4 g

Hříbková polévka s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme oloupanou nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, mletou paprikou, vložíme rozkrájené hříbky, mraženou zeleninu, zamícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti Vegetu. Přiklopíme pokličkou a vše 30 minut povaříme do měkka.

2

Nakonec do vroucí polévky vhodíme podle vlastního výběru těstoviny, které podle návodu na sáčku povaříme do měkka. Stáhneme z ohně, rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Polévku servírujeme teplou, většinou ako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept