Jednoduchý recept

Dušená rýže s úhořem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58597
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

30 g Cukr krupice
100 ml Ocet rýžový
50 ml Omáčka sójová
40 g Pažitka
200 g Rýže dušená
200 g Úhoř mořský
100 ml Víno rýžové čínské
400 ml Vývar rybí
15 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 124kJ
8% Sacharidy 28 g
9% Tuky 7 g
32% Sodík 632 mg
25% Bílkoviny 14 g

Dušená rýže s úhořem postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Do kastrůlku vlijeme rybí vývar, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přiložíme úhoře, vaříme zvolna 8 minut. Rybu necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar vyvaříme o polovinu a necháme také vychladnout.

2

Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích pevné kopečky, pokapeme vychladlým vývarem z úhoře, navrch položíme kousek ryby, potřeme pastou wasabi, posypeme pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept