Polévka z hříbků, brambor a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hříbků, brambor a zeleniny
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58599 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1,5 l | Voda pitná |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 563,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 69,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Hříbky čerstvé, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vegeta, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hříbků, brambor a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory rozkrájíme na malé kostky, které vložíme do hrnce. Přidáme špetku soli, bobkový list, přiklopíme pokličkou, na mírném ohni vaříme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěné, omyté a nakrájené houby. Osmahneme do poloměkka, posypeme moukou, zamícháme, poté přidáme mletou papriku, stáhneme ze sporáku, zamícháme a vlijeme vše do vařících se brambor. Přisypeme mraženou zeleninu a povaříme do měkka. |
2 | Odstavíme ze sporáku, dochutíme solí, pepřem, vegetou, posypeme majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek, promícháme. |
3 | Hotovou polévku porcujeme do jednotlivých polévkových misek a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou polévku podáváme teplou jako předkrm. Polévka je výborná, pokud ji připravíme ze slepičího vývaru.