Jednoduchý recept

Polévka z hříbků, brambor a zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58599
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 g Bobkový list
200 g Brambory
2 stroužek Česnek
300 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1,5 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 865kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 13 g
7% Sodík 142 mg
11% Bílkoviny 6 g

Polévka z hříbků, brambor a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory rozkrájíme na malé kostky, které vložíme do hrnce. Přidáme špetku soli, bobkový list, přiklopíme pokličkou, na mírném ohni vaříme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěné, omyté a nakrájené houby. Osmahneme do poloměkka, posypeme moukou, zamícháme, poté přidáme mletou papriku, stáhneme ze sporáku, zamícháme a vlijeme vše do vařících se brambor. Přisypeme mraženou zeleninu a povaříme do měkka.

2

Odstavíme ze sporáku, dochutíme solí, pepřem, vegetou, posypeme majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek, promícháme.

3

Hotovou polévku porcujeme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme teplou jako předkrm. Polévka je výborná, pokud ji připravíme ze slepičího vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept