Kuře s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s mandlemi
Kuře s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
400 g | Cibule |
20 g | Glutasol |
1000 g | Kuřecí prsa |
200 g | Mandle |
300 ml | Olej stolní |
200 g | Paprika sterilovaná |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
200 g | Solamyl |
10 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
240 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 165,4mg |
Draslík | 800,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 161,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mandle, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka opláchneme a nakrájíme i s kůží na malé kostičky. Osolíme, přidáme vejce a část máčeného škrobu. Zamícháme a necháme hodinu odležet. |
2 | V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a maso v něm prudce osmažíme. Necháme je okapat na cedníku a dáme stranou na teplo. |
3 | V menším množství tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, očištěný a opláchnutý pórek, žampiony, česnek a kapii, vše nakrájené na plátky. |
4 | Přidáme opečené kuře, oloupané, opražené mandle a zalijeme zálivem z vývaru, vína, glutasolu, mletého pepře, zázvoru a zbylého máčeného škrobu. Vše promícháme a krátce prohřejeme. |