Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami
Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58600 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
4 krajíc | Chléb toastový |
75 g | Máslo čerstvé |
80 g | Olivy |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 ml | Šlehačka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 521,8mg |
Draslík | 225,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 576,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Chléb toastový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olivy, Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami postup přípravy receptu:
1 | Ančovičky vyklepneme z konzervy, 4 kusy necháme stranou na ozdobení, zbytek opláchneme a nasekáme nadrobno. Do misky dáme 30 g másla, přidáme nasekané ančovičky a utřeme do hladka. |
2 | Krajíce chleba opečeme nasucho a ponecháme v teple. |
3 | V rendlíku rozehřejeme 25 g másla, vejce rozšleháme vidličkou se žloutky a smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na rozehřáté máslo. Necháme prohřát, aby vejce ztuhla. |
4 | Tousty potřeme máslem utřeným s ančovičkami, navrch rozložíme vaječnou směs. Ozdobíme podélně rozkrojenými zbylými ančovičkami a rozpůlenými olivami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.