Recept

Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58600
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Ančovičky konzervované
4 krajíc Chléb toastový
75 g Máslo čerstvé
80 g Olivy
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
60 ml Šlehačka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 869kJ
8% Sacharidy 29 g
39% Tuky 29 g
41% Sodík 829 mg
31% Bílkoviny 17 g

Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami postup přípravy receptu:

1

Ančovičky vyklepneme z konzervy, 4 kusy necháme stranou na ozdobení, zbytek opláchneme a nasekáme nadrobno. Do misky dáme 30 g másla, přidáme nasekané ančovičky a utřeme do hladka.

2

Krajíce chleba opečeme nasucho a ponecháme v teple.

3

V rendlíku rozehřejeme 25 g másla, vejce rozšleháme vidličkou se žloutky a smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na rozehřáté máslo. Necháme prohřát, aby vejce ztuhla.

4

Tousty potřeme máslem utřeným s ančovičkami, navrch rozložíme vaječnou směs. Ozdobíme podélně rozkrojenými zbylými ančovičkami a rozpůlenými olivami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept