Mušličkové muffiny s uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušličkové muffiny s uzeným
Mušličkové muffiny s uzeným
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58603 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
150 g | Hrášek mražený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 dl | Smetana |
3 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
100 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Vařené těstoviny | |
---|---|
200 g | Mušličky bezvaječné těstoviny |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na vytření a vysypání forem | |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 154,9mg |
Draslík | 225,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 494,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hrášek mražený, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Uzené maso vařené, Mouka polohrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana, Mušličky bezvaječné těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mušličkové muffiny s uzeným postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny mušličky uvaříme v 1 litru vody se solí téměř do měkka, musíme dát pozor, aby nebyly převařené. Mušličky scedíme, necháme okapat, očištěnou jarní cibulku i se zelenou natí pokrájíme nadrobno. Vařené uzené maso rozkrájíme na kostičky. Malé čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a krájíme na plátky, které ještě překrojíme na polovinu. Tvrdý sýr nastrouháme. Omyté bylinky (petrželku a bazalku) drobně pokrájíme. V misce vyšleháme smetanu s vejci, ochutíme hořčicí, solí a čerstvě pomletým pepřem. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, poté k ní přidáme houby, nadrobno posekaný česnek a směs orestujeme. Cibulku i žampióny dáme do mísy, přidáme uzené maso, sýr, mražený hrášek, bylinky a vše znovu důkladně promícháme. Nakonec přimícháme uvařené mušličky. Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem, vysypeme moukou a naplníme je do dvou třetin. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 - 190°C. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 30 minut. Krátce po vychladnutí je vyjmeme z formiček a vložíme do papírových košíčků. Podáváme teplé i studené. |