Jednoduchý recept

Zaječí polévka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58604
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ml Citrónová šťáva
0,5 kávová lžička Mořská sůl
1 ks Mrkev kořen
1 dl Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel
20 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
2 l Vývar z hovězích kostí
1 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
3% Sacharidy 12 g
41% Tuky 31 g
67% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Zaječí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Zajíce důkladně omyjeme a rozkrájíme na 6 porcí. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce zajíce, nakrájenou cibuli, stroužek česneku. Dobře promícháme a přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel. Opět promícháme, podlijeme hovězím vývarem, osolíme. Přiklopíme poklicí a společně vaříme do změknutí masa.

2

Měkké maso vybereme z polévky, obereme od kosti, rozkrájíme na malé kousky. Polévku přecedíme, uvaříme v ní na malé kousky nakrájené brambory. Mrkev, celer a petržel také vybereme z polévky a pokrájíme na malé kostky, které vložíme do polévky. Přidáme nakrájené maso ze zajíce.

3

Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, prolisovaným česnekem. Podle chuti přilijeme citrónovou šťávu, vložíme nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept