Zaječí polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí polévka se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58604 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ml | Citrónová šťáva |
0,5 kávová lžička | Mořská sůl |
1 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel |
20 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 151,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 299,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vegeta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Mořská sůl, Petržel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Zajíce důkladně omyjeme a rozkrájíme na 6 porcí. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce zajíce, nakrájenou cibuli, stroužek česneku. Dobře promícháme a přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel. Opět promícháme, podlijeme hovězím vývarem, osolíme. Přiklopíme poklicí a společně vaříme do změknutí masa. |
2 | Měkké maso vybereme z polévky, obereme od kosti, rozkrájíme na malé kousky. Polévku přecedíme, uvaříme v ní na malé kousky nakrájené brambory. Mrkev, celer a petržel také vybereme z polévky a pokrájíme na malé kostky, které vložíme do polévky. Přidáme nakrájené maso ze zajíce. |
3 | Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, prolisovaným česnekem. Podle chuti přilijeme citrónovou šťávu, vložíme nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.