Jednoduchý recept

Drožďová polévka z bujónu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58605

Ingredience

2 kostka Bujón hovězí
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
50 g Čerstvé pekařské droždí

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 88 kcal
Kilojoule 367kJ
1% Sacharidy 3 g
8% Tuky 6 g
56% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 5 g

Drožďová polévka z bujónu postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli drobně nasekáme a v hrnci na rozpáleném sádle zpěníme. Do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání rozpustíme. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vložíme bujón, mícháme do usmažení vajíček. Zalijeme vodou, dobře rozkvedláme a povaříme 10 minut.

2

Uvařenou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Porce posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept