Krevetové tapas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové tapas
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58608 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
250 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 121,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 556,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové tapas postup přípravy receptu:
1 | Vyloupané krevety dáme do mísy a pokapeme je šťávou z jednoho citrónu. Menší červenou papriku rozkrojíme a odstraníme jadérka. Cibuli a česnek oloupeme, spolu s paprikou nasekáme nadrobno, přidáme do misky ke krevetám. |
2 | Zalijeme olejem, osolíme, opepříme, všechny suroviny důkladně promícháme a dáme na hodinu do lednice odležet. |
3 | Před podáváním krevety několik minut prohřejeme. |
Poznámka
Tapas můžeme podávat studené i teplé. Pokud je chceme podávat teplé, připravíme je předem a tepelně zpracujeme těsně před podáváním.