Recept

Pikantní bramborové muffiny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58612

Ingredience

300 g Brambory
10 g Droždí
0,3 kávová lžička Kari
0,5 dl Mléko polotučné
125 g Mouka polohrubá
0,3 kávová lžička Paprika pálivá
2 špetka Paprika sladká
3 špetka Pepř bílý
60 g Smetana 16% (pochoutková)
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
6 dl Voda pitná
2 špetka Šafrán
Na ozdobení
60 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
Na vytření formy
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 656kJ
10% Sacharidy 35 g
34% Tuky 25 g
21% Sodík 415 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pikantní bramborové muffiny postup přípravy receptu:

1

Omyté moučné brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vaříme přibližně 25 minut. Formu na 12 kusů muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a horké prolisujeme do mísy. V hrnečku ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí. K bramborům přidáme polohrubou mouku, sůl, kari koření, sladkou i pálivou papriku, šafrán, čerstvě pomletý bílý pepř, vejce, zakysanou smetanu a kvásek. Těsto důkladně uhněteme na tužší konzistenci. Rozdělíme na 12 dílů, naplníme formičky do dvou třetin a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C přibližně 25 minut (do zlatova).

2

Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a otrháme drobné lístky.

3

Upečené muffiny vyjmeme po 3 minutách z formiček, hned je podáváme ozdobené plátky másla a petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Šafrán můžeme nahradit 2 - 3 špetkami kurkumy. Pikantní bramborové muffiny podáváme nejlépe k sýrovým a houbovým omáčkám, hovězímu ragú a pod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept